onama

Ekološki pristup energiji, naša je misao vodilja.

Poduzeće Biomasa grupa d.o.o. osnovano je 2014. godine, kao partnerska tvrtka slovenske firme Biomasa d.o.o. i hrvatske tvrtke De lisjak d.o.o. Ivanić Grad.

Tvrtka Biomasa grupa d.o.o. ima generalno zastupstvo austrijskog proizvođača kotlova Froling na području Republike Hrvatske. Froling preko 50 godina proizvodi najmodernije kotlove na drvnu biomasu, kao i sustave za suproizvodnju električne i toplinske energije, također iz drvne biomase. Do sada smo implementirali preko 3000 suvremenih kotlovnica.

Na području Republike Hrvatske do sada smo izgradili desetine suvremenih kotlovnica, loženih cjepanicama, peletom i sječkom, u stanbenom, javnom i industrijskom sektoru.

Vrlo uspješno surađujemo s brojnim projektnim i instalaterskim tvrtkama, gdje smo na brojnim projektima učestvovali s našim iskustvom dosadašnjih primjera dobre prakse.

Posebno naglašavamo energijske sanacije postoječih objekata, i to od jednostavnih stanbenih jedinica do grijanja naselja, supstitucijom fosilnih skupih goriva drvnom biomasom.

Ekološki pristup energiji, naša je misao vodilja.

Kogeneracijska postrojenja za proizvodnju topline i električne energije, naš je novi vidik.

Poslovanje na temeljima zelene tehnologije.

Tvrtka BIOMASA grupa odabrala je svoj put poslovanja na temeljima zelene tehnologije i obnovljivih izvora energije.

Drvna biomasa je obnovljivi izvor energije, izrazito poticajan za lokalnu sredinu, osim što je ekološki izvor, omogućuje dodatan razvoj lokalne samouprave. Nema nikakav negativan učinak na okolinu, kvaliteta grijanja je značajno veća.

Usmjereni smo na vrhunsku tehnologiju, koja omogućuje iskorištenje upravo ovog energenta u najvišem stupnju učinkovitosti. Osmišljavamo sustave koji su dugoročno održivi i ekonomski isplativi, uz minimalne troškove održavanja.

Zadovoljstvo naših kupaca, daje nam potvrdu da posao radimo dobro i dodatni nam je motiv da budemo još bolji i inovativniji.

Glavne djelatnosti poduzeća BIOMASA grupa:

  • Zastupstvo, prodaja, ugradnja i servis kotlova na drvnu biomasu Froling (cjepanice, peleti, sječka ) od 7 – 1000 kW.
  • Projektiranje i izvedba daljinskih sustava grijanja na drvnu biomasu, sistemom na ključ.
  • Prodaja, odnosno dobava topline krajnjim kupcima (daljinska grijanja )
  • Izrada i prodaja drvne biomase, sječke i peleta.
  • Projektiranje, dobava i ugradnja uređaja za suproizvodnju električne i toplinske energije – kogeneracija iz drvnog plina snage cca. 45 kWel / 100 kWth.